Nøkkelen til å holde vekta

Hemmeligheten er ikke å være besatt av kaloritelling. Snarere tvert imot.

IKKE SPIS FORAN TV-EN, MEN KOS DEG MED MATEN: Når fokuset ikke er på selve maten, har vi ofte en tendens til å overspise, ifølge ekspertene. Hvis du bare konsentrerer deg om maten, vil du få et mye bedre og nærere forhold til den.  Foto: Colourbox.com
IKKE SPIS FORAN TV-EN, MEN KOS DEG MED MATEN: Når fokuset ikke er på selve maten, har vi ofte en tendens til å overspise, ifølge ekspertene. Hvis du bare konsentrerer deg om maten, vil du få et mye bedre og nærere forhold til den. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag må vi ta omtrent 200 matvalg. Vi må bestemme hva vil skal spise, hvor vi skal spise og når vi skal spise. Det vil si 200 sjanser i løpet av en dag til å ta et sunt matvalg, eller det stikk motsatte, å fylle magen med mye unødvendig.

- Er du bevisst på alle disse situasjonene, kan det hjelpe deg å spise sunnere og forbedre helsen din, sier ekspertene.

For mange er mat mer enn bare bensin, eller noe som roer en romlende mage.

Noen bruker mat til å takle stress, som et middel når de kjeder seg eller til å roe vonde følelser. Da mister man ofte gleden av å spise, og man klarer ikke kjenne den gode smaken og matens konsistens.

LES OGSÅ: Slik tyvstarter du slankekuren

Da kan det hjelpe å forbedre forholdet ditt til maten, noe som også kan bidra til at du holder en sunn vekt. Her er noen råd:

Mat og TV går ikke sammen

Det er kveld og du slenger deg foran TV-en eller PC-en med litt smågodt, potetgull eller annen snacks. Eller du sitter ved siden av godtebollen når du har den timelange samtalen med venninnen din. Alt dette vil forstyrre oppmerksomheten din slik at du glemmer hvor mye du spiser, og før du vet ordet av det er skålen tom, og du tenker mest sannsynlig ikke noe over hvordan det virkelig smaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer