Nøkkelhullmerket på feil sted

Sunnhetsmerke funnet på melkesjokolade i Rimi-butikk i Oslo.

Nøkkelhullet setter krav til minimumsinnhold av fiber og maksimumsinnhold av fett, salt og sukker. Så hva gjør det på melkesjokoladen?
Nøkkelhullet setter krav til minimumsinnhold av fiber og maksimumsinnhold av fett, salt og sukker. Så hva gjør det på melkesjokoladen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bruken av nøkkelhullet på denne plakaten er ikke i tråd med de regler som gjelder.

Det sier Mattilsynet når de ser bildet over.

Forrige uke skrev DinSide Helse at Mattilsynet skal ut på inspeksjoner for å sjekke at matvarer som er nøkkelhullsmerket oppfyller kriteriene i Nøkkelhullsforskriften

Forskriften sier blant annet at: ”Nøkkelhullet setter krav til minimumsinnhold av fiber og maksimumsinnhold av fett, salt og sukker innenfor 25 matvaregrupper”, ifølge Matportalen.no.

Regelverket trådde i kraft i juni i år.

Les mer:Hva betyr tegnet egentlig?Kaotisk matmerking

- En glipp

En leser har sendt inn bildet over, som ble tatt i en Rimi-butikk i Oslo i fjor, før regleverket trådde i kraft. Men selv om man ikke hadde noen regler å forholde seg til i fjor, er det ikke ganske opplagt at melkesjokolade IKKE fortjener å bli merket?

Bjørnar Mickelson, informasjonsrådgiver i ICA Norge, sier dette var en glipp, og beklager at det har skjedd.

- Dette skal ikke forekomme. Det som skjedde er at det ble brukt en plakat som egentlig var beregnet på fruktavdelingen. Men den butikkansatte brukte feil plakat i printeren. Dette ryddet vi opp i med en gang, men det skal ikke skje, sier han, til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer