Nordea advarer: Slett den med det samme

Nordea advarer mot e-post-svindel.

SVINDEL: Nordea advarer mot en e-post-svindel som er i omløp. - Slett den med det samme. Den er ikke fra oss, advarer de på Facebook. Foto: Kristin Sørdal
SVINDEL: Nordea advarer mot en e-post-svindel som er i omløp. - Slett den med det samme. Den er ikke fra oss, advarer de på Facebook. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Nordea gikk torsdag ettermiddag ut med en advarsel mot en svindel e-post som er i omløp.

De skriver at e-posten, som utgir seg for å være fra Nordea, ikke er fra dem. De oppfordrer til å slette e-posten umiddelbart og påpeker at de aldri ber kunder oppgi sensitiv informasjon på e-post eller telefon.

- Slett den med det samme

«Advarsel!

Vi har blitt gjort oppmerksom på at det i dag er flere som har mottatt e-post fra noen som utgir seg for å være Nordea. Denne e-posten er ikke fra oss, og vi anbefaler at alle som har mottatt denne sletter den med det samme.

Vi vil aldri be deg oppgi full kortinformasjon, utløpsdato eller CVV-kode via e-post eller telefon, og vi sender heller ikke ut e-poster der vi ber deg gå inn på en link og benytte din BankID.»

Slik ser e-posten ut:

SVINDEL: E-posten utgir seg for å være fra Nordea, og truer med å suspendere kontoene dine dersom du ikke klikker på en lenke og bekrefter e-posten din. Dette er altså svindel, og du må ikke klikke på lenken. - Slett den med det samme, oppfordrer Nordea. Foto: Kristin Sørdal
SVINDEL: E-posten utgir seg for å være fra Nordea, og truer med å suspendere kontoene dine dersom du ikke klikker på en lenke og bekrefter e-posten din. Dette er altså svindel, og du må ikke klikke på lenken. - Slett den med det samme, oppfordrer Nordea. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Mange har fått den

Som vi kan lese av kommentarfeltet under advarselen, er det mange som sier at de har fått nettopp denne e-posten.

Flere sier de har fått den mange ganger - og noen sier de har fått den selv om de ikke er kunde hos banken.

Nordea skriver i svarene sine på facebooksiden at det dessverre er lite de får gjort for å stoppe utsendingene, men understreker at e-postene altså ikke er fra dem og at de bare må slettes.

De understreker også at en god huskeregel er at banker eller andre finansinstitusjoner aldri vil be om sensitiv informasjon slik på denne måten via e-post. Og at de alltid vil be kunder ta kontakt med dem direkte eller logge inn i nettbanken for å sende melding der.

- Må alltid være på vakt

Informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge, har nylig sagt til Dinside at det er viktig å være oppmerksom og å heve guarden mot svindel.

Får du svindel-SMS eller e-post er han tydelig på hva du bør gjøre dersom du mottar slikt:

Når det gjelder SMS eller e-post, er det slik at kun selskapene du er kunde hos som har anledning til å kontakte deg. Med andre ord, her er det enkelt å skjønne at dette er noen med urent mel i posen.

- Det er fortsatt mye penger i svindel, dermed kan svindlerne utvikle stadig bedre kompetanse og lage stadig bedre læreopplegg. Det må vi som digitale aktører ha i mente og alltid være på vakt mot, uttaler Staavi til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer