Aksjefond

Nordea endrer markeds­føring av fond

Banken har gått med på å endre markedsføringen sin etter møte med Forbrukertilsynet. Dette er Forbrukerrådet svært glade for.

TAR GREP: Norges nest største bank, Nordea, har endret hvordan de markedsfører sine aktivt forvaltede fond. Foto: Ints Kalnins/Reuters/NTB Scanpix.
TAR GREP: Norges nest største bank, Nordea, har endret hvordan de markedsfører sine aktivt forvaltede fond. Foto: Ints Kalnins/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I mai klaget Forbrukerrådet Nordea inn til Forbrukertilsynet for det de mente var brudd på markedsføringsloven.

- Nordea villeder småsparere når de sier at deres aktive forvaltede fond gir større sannsynlighet for meravkastning. Det har de ikke dokumentert, og de tar seg godt betalt, sa direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet den gang.

Aktivt forvaltede fond i Nordea koster fire ganger så mye som indeksfond, påpeker Blyverket. Totalt sett for hele bransjen, har Forbrukerrådet regnet ut at det beløper seg til to milliarder kroner årlig i for høye kostnader for oss pensjonssparere.

Etter møter med Forbrukertilsynet, har Nordea nå gått med på å endre fondsmarkedsføringen sin. Blyverket er svært glad for at bankkundene nå får bedre muligheter til å ta et opplyst valg hva gjelder deres sparepenger.

Klaget på skriftlige påstander

I likhet med de øvrige bankene selger Nordea to typer aksjefond som markedsføres mot småsparere: Billigvarianten, også kjent som indeksfond, og såkalt aktivt forvaltede aksjefond, som for Nordea sin del i snitt har fire ganger høyere forvaltningsgebyr enn deres indeksfond.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer