Nordea-forvirringen fortsetter: - Ulike regler

Kundene med BankID fra Nordea må vise pass, noe BankID-reglene krever, forklarer banken.

MÅ MØTE OPP MED PASS: Fortsatt får enkelte av Nordeas kunder krav om å møte opp fysisk og å vise pass. Forklaringen ligger i BankID-reglene, ifølge Nordea. Foto: NTB Scanpix
MÅ MØTE OPP MED PASS: Fortsatt får enkelte av Nordeas kunder krav om å møte opp fysisk og å vise pass. Forklaringen ligger i BankID-reglene, ifølge Nordea. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått mye forvirring og frustrasjon etter at Nordea i november sendte ut SMS til en rekke av sine kunder.

SMS-en sa at kundene måtte møte opp med pass på nærmeste bankfilial, for enkelte mange hundre kilometer unna, innen 1. desember. Hvis ikke ville kundens kontoer bli sperret.

Enkelte av bankens kunder har opplevd å bli avvist fordi de ikke har pass, men derimot har et førerkort av den eldre sorten - det store, rosa i plast. Etter at Dinside skrev om problemstillingen, valgte derimot Nordea å snu og akseptere også disse førerkortene.

Men legitimeringstrøbbelet er fortsatt ikke over for Nordeas kunder. Fortsatt krever banken pass - av kundene som har BankID fra Nordea.

Førerkort ikke godt nok

Det var i forrige uke at mora til Roar Hensvold på 88 år møtte opp i banken på Gjøvik for å legitimere seg, slik Nordea har bedt kundene sine om. Hun hadde med seg førerkortet sitt som ble fornyet for cirka ett år siden. Det gikk derimot ikke helt etter planen.

- Banken ga beskjed om at de kunne registrere det som midlertidig legitimasjon, men at hun må komme tilbake og legitimere seg med pass, forteller Hensvold, som også er Nordea-kunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer