Nordea setter ned fastrentene

Slik påvirker situasjonen med coronaviruset norsk økonomi.

FASTRENTE: Nordea Norge setter ned fastrentene på grunn av nedgang i markedet knyttet til coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
FASTRENTE: Nordea Norge setter ned fastrentene på grunn av nedgang i markedet knyttet til coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har vært en tydelig nedgang i markedet for lange renter den siste perioden, knyttet til usikkerhet rundt koronaviruset. Vi her derfor valgt å sette ned samtlige av våre fastrentesatser, sier John Sætre, leder for personmarkedet.

Dette betyr at Nordea reduserer fastrentesatsene med 0,15 prosentpoeng.

Det er rundt 5 prosent, eller 1 av 20 kunder, som velger fastrente i dag.

– Det er fortsatt slik at de fleste holder seg til flytende rente, men vi ser at interessen for fastrente har økt i takt med at det har blitt rimeligere enn flytende, sier Sætre i en pressemelding.

Påvirker de lange rentene

DNB har også satt ned fastrenta med 0,10 prosentpoeng for tre, fem og ti år mandag, opplyser de til Dinside.

- Coronaviruset har i veldig stor grad påvirket markedene og de lange rentene den siste tiden, og vil trolig gjør det i en god stund fremover, sier Ingvild Borgen Gjerde, renteanalytiker i DNB Markets til Dinside.

Hun forklarer at frykt og usikkerhet i finansmarkedene forårsaket av viruset gjør at investorene heller plasserer pengene sine i trygge aktiva, som statsobligasjoner med lang løpetid, deriblant statsobligasjoner i USA og Tyskland, som går for å være det aller tryggeste man kan investere i. Når etterspørselen etter disse øker, stiger prisene, og da faller rentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer