SMS fra Nordea

Nordea snur om gamle førerkort

Flere av Nordeas kunder sliter med å få legitimert seg overfor banken. Else Wilhelmsen er en av disse. Etter 53 år som kunde syns hun det er rart at banken ikke kan bruke skjønn. OPPDATERING: Nordea snur om gamle førerkort som ID fredag kveld.

LEGITIMERE DEG? Mange kunder mangler pass. Har du ikke et nyere førerkort eller bankkort med bilde fra en annen bank, kan det gi deg en utfordring. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix
LEGITIMERE DEG? Mange kunder mangler pass. Har du ikke et nyere førerkort eller bankkort med bilde fra en annen bank, kan det gi deg en utfordring. Foto: Bob Strong / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Nordeas kommunikasjonssjef Synne Ekrem kontakter fredag kveld Dinside og meddeler at banken nå har snudd om Else Wilhelmsens førerkort som gyldig legitimasjon.

- Vi har bestemt oss for å snu, og godtar nå førerkort utstedt før 1998 som gyldig legitimasjon, sier Ekrem til Dinside.

Ekrem forklarer at Statens vegvesen holder fast på at disse gamle førerkortene ikke lenger er gyldig ID, men Finanstilsynet åpner for at de likevel kan brukes. Banken tar også kundenes vanskeligheter til etterretning.

- Vi ser at dette kompliserer, derfor tok vi en ny runde, sier kommunikasjonssjefen.

En rekke Nordea-kunder har den siste uken mottatt en SMS om at de innen 1. desember må legitimere seg i en bankfilial for å kunne fortsette som kunder.

Bakgrunnen for SMS-en er hvitvaskingsregler som følges opp av Finanstilsynet.

Enkelte av kundene sliter derimot med å få legitimert seg - fordi de ikke har pass.

Kunde i 53 år

Dinside har de siste dagene blitt kontaktet av flere kunder som ikke har pass, og dermed er usikre på hvordan de skal få legitimert seg innen fristen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer