Nordea stjeler rentekuttet

14. august satte Norges Bank ned renta med en hel prosent. Storbankene gjorde det samme, men ikke Nordea.

Publisert
Sist oppdatert


Nordea tar deler av rentekuttet fra lånekundene ved kun å tilby 0,9 prosent rentekutt.

Bunnen

Banken forsvarer praksisen:

- Vi har sett oss nødt til å gjøre dette fordi vi ikke klarer å hente inn nok på innskudd. Bunnen er nådd, sier Magne Morken, direktør for personmarked i Nordea.

- Men hvordan tror du lånekundene reagerer?

- Vi har fulgt Norges banks rentekutt før, og er fortsatt konkurransedyktige på utlån. Men dette er helt klart ingen ønskesituasjon, sier Morken.

Nordea stjeler rentekuttet


Andre banker enn Nordea har tidligere sett sitt snitt til ikke å la hele Norges banks rentekutt komme lånekundene til gode. Nå er de rausere.

Alle de store bankene fulgte Norges bank og satte ned renta med ett prosentpoeng (nominelt). Unntaket er BNBank, som kuttet med 0,95 prosent.

Til kundene

 • - Vi satte ned renta med ett prosentpoeng med en gang for nye lån, og fra 24. september for eksisterende lån, opplyser Tore Dyrdahl, informasjonssjef i DnB.

 • - Også vi senket utlånsrenta for nye lån med ett prosentpoeng i august. For eksisterende lån trer kuttet i kraft 19. september, sier Ann Camilla Bostad, informasjonskonsulent i Gjensidige Nor Sparebank.

 • - Vårt kutt var på ett prosentpoeng. For eksisterende lån trer det i kraft 14. september. Vi satset på å være tidlig ute, forteller Bjørn Vesterdal, konsulent i Storebrand Bank.

 • - Vi fulgte også Norges bank, og satte ned renta med en prosent. Det trådte i kraft med en gang for nye lån og 24. september for eksisterende lån, sier Andris Hamre, rådgiver i Skandiabanken.

 • - BNBank satte ned renta med 0,95 prosentpoeng nominelt. Målt i effektiv rente var kuttet på 0,99 prosent, sier Eirik Tørstad, leder personmarked i BNBank i Trondheim.

  Sjekk billigste bank i DinSides bankkalkulatorer og -prislister

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer