Falsk e-post fra Apple svindlet nordmann

Nordmann frastjålet 36.000 kroner etter Apple-phishing

Derfor ville ikke banken erstatte ett øre av tapet.

FALSK E-POST, FALSK NETTSIDE: Til venstre ser du nettsidene som svindlerne laget, til høyre den ekte siden til Apple. Det var trolig denne falske nettsiden, lenket til fra en falsk e-post, som lurte en nordmann. Bare adressen og små detaljer avslører den. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FALSK E-POST, FALSK NETTSIDE: Til venstre ser du nettsidene som svindlerne laget, til høyre den ekte siden til Apple. Det var trolig denne falske nettsiden, lenket til fra en falsk e-post, som lurte en nordmann. Bare adressen og små detaljer avslører den. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Nå må nordmenn passe seg ekstra godt» advarte Dinside i fjor vinter.

Vi hadde da mottatt flere phishing-forsøk som var skremmende godt skrevet og gjennomført. Blant annet en falsk e-post fra Apple, hvor man ble bedt om å gjennomføre en passordendring.

Svindlerne hadde også laget en identisk kopi av Apples egne nettsider som ofrene ble sendt til – også denne på godt norsk. Senere ble også en Eplehuset-utgave av svindelen spredd.

Alt lå til rette for at nordmenn kunne lures. Og noen ble lurt.

Her er historien om hvor galt det kan gå.

Kjøpte vedovn i Italia

En nordmann fikk sist vinter nettopp denne e-posten som Dinside advarte mot.

«Du sendte nylig inn en forespørsel om å endre passordet for Apple ID-en. For å fullføre prosessen klikk på linken nedenfor», sa e-posten.

Nordmannen hadde aldri bedt om noe nytt passord. Men han hadde nylig gått gjennom et samlivsbrudd, og trodde ekskona kunne stå bak.

Han fulgte derfor lenken og gjorde som den falske Apple-nettsiden sa. Blant annet skal han ha logget seg inn med BankID. All informasjonen havnet dermed rett på svindlernes bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer