Nordmann selger finalebilletter for 4.400 kroner

Billettene selges til en ulovlig høy pris.

POPULÆRE BILLETTER: Det er mange som vil se Didrik Solli-Tangen representere Norge i Eurovision-finalen. Billettene til Telenor Arena ble revet bort på 20 minutter. Men flere av dem blir nå solgt til overpris på Ebay. Foto: Per Ervland
POPULÆRE BILLETTER: Det er mange som vil se Didrik Solli-Tangen representere Norge i Eurovision-finalen. Billettene til Telenor Arena ble revet bort på 20 minutter. Men flere av dem blir nå solgt til overpris på Ebay. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange gleder seg til Norge skal arrangere den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i slutten av mai. Da billettene ble lagt ut for salg på mandag, ble finalen utsolgt i løpet av 20 minutter.

Det var dermed mange som ble skuffet over å ikke ha fått tak i billetter til den store finalen. Nå begynner imidlertid videresalget av billetter på nettet, og enkelte privatpersoner selger dem til grov overpris.

Dette kan bli dyrt...

Svartebørs på eBay

På eBay kan du for eksempel nå få tak i noen av de beste billettene til finalen. Budene starter på 750 amerikanske dollar, noe som med dagens kurs tilsvarer over 4.400 kroner. Det er om lag 175 prosent dyrere enn hva billettene offisielt ble solgt for.

Denne typen billettsalg, der en selger billettene til mer enn pålydende pris, kalles svartebørs, og er forbudt i Norge.

DinSide har vært i kontakt med selgeren av billettene, som av hensyn til jobb ønsker å være anonym. Den 32 år gamle mannen fra Notodden synes ikke det er problematisk å selge billettene til en så kraftig overpris.

- That’s life, sier han til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.