Inkassogjeld 2021

Nordmenn betalte rekordmye i inkassogjeld

I første halvår av 2021 ble det betalt 23 milliarder kroner i inkassogjeld. Det er ny rekord, ifølge inkassokonsernet Fair Group.

INKASSOGJELD: Nordmenn betaler inkassogjeld som aldri før. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB
INKASSOGJELD: Nordmenn betaler inkassogjeld som aldri før. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Vis mer
Publisert

Det er en vekst på hele 21 prosent fra siste halvår i 2020.

– Norske husholdninger og norsk næringsliv har vært flinke til å gjøre opp for seg gjennom pandemien og har betalt nesten 64 milliarder kroner i inkassogjeld de siste 18 månedene, sier daglig leder Christian Aandalen i Fair Collection.

Ved utgangen av juni var det 6,3 millioner uløste inkassosaker her til lands, noe som er 5 prosent flere enn ved utgangen av fjoråret.

Samtidig viser tall fra Barne- og familiedepartementet at antallet gjeldsordninger blant norske husholdninger har ligget ganske stabilt på rundt 2000 ordninger årlig. I fjor ble det innvilget 2004 gjeldsordninger, mot 1894 året før.

Statistikken deres viser at det i 2020 ble sendt 5314 søknader om gjeldsordning, mens tilsvarende tall for 2019 og 2018 var henholdsvis 5248 og 4635. For 2017 er tallet på søknader 4561.

I løpet av de siste tre månedene i fjor ble det åpnet 828 offentlige gjeldsordningssaker - en økning på 38 prosent, sammenlignet med samme periode året før, opplyser daglig leder Geir Grindland i Inkassopartner overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer