Uttak av valuta:

- Nordmenn blir lurt for én milliard i unødvendige gebyrer

Forbrukerrådet vil gjøre valget av «norsk valuta» ulovlig.

BLIR LURT: Forbrukerrådet hevder at nordmenn blir lurt til å velge en dårlig valutakurs i utlandet. Det vil de ha slutt på. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
BLIR LURT: Forbrukerrådet hevder at nordmenn blir lurt til å velge en dårlig valutakurs i utlandet. Det vil de ha slutt på. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I en pressemelding, hevder Forbrukerrådet at en utbredt valutafelle koster nordmenn dyrt i utlandet.

Deres beregninger tilsier at norske forbrukere som reiser utenlands, hvert år blir belastet for én milliard kroner i unødvendige gebyrer ved å velge egen valuta fremfor den lokale.

Det er snakk om tilfellene når minibanker og betalingsterminaler legger opp til at nordmenn skal velge å veksle til norsk valuta - som så godt som alltid er det dyreste alternativet, ifølge Forbrukerrådet.

– Avvis tjenesten om å belaste i norske kroner, velg heller lokal valuta, sier Jorge Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet.

Fire ganger så dyrt

Dinside har advart mot å velge norsk valuta ved uttak i utlandet flere ganger tidligere, og også Visa Europes Jens Nes har uttalt at det er dyrere å velge dette alternativet, slik Forbrukerrådet påpeker.

- Hvis kortholder er i utlandet og sier ja til å utføre transaksjonen i norske kroner, blir kursen bestemt av butikken og dennes innløser, og vil normalt være dårligere enn om man velger lokal valuta, forklarer Nes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer