Nordmenn er miljøverstinger

Vi etterlater oss svære økologiske fotavtrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Vårt økologiske fottrykk har økt de siste tyve årene, til tross for sterk økning i ressurseffektivitet på de fleste områder, viser fersk rapport fra Vestlandsforskning.

TEST DEG SELV: Hvor miljøvennlig er du?

Vestlandsforsking har sammenlignet miljøbelastningen fra norsk forbruk og norsk produksjon for perioden 1987-2007; den tyveårsperioden som har gått siden framleggingen av Brundtlandrapporten og lanseringen av målet om en bærekraftig utvikling.

Vestlandsforskning, ved Carlo All og John Hille, overleverte denne rapporten i dag til barne - og likestillingsminister Anniken Huitfeldt og miljø- og utviklingsminster Erik Solheim.

Utvidet begrep

Noen vil kanskje stusse over begrepet økologisk fotavtrykk. Det slekter på det engelske carbon footprint altså hvor store utslipp av karbondioksid vi står for, men omfatter, som navnet indikere, langt flere miljøskadelige faktorer enn det britiske uttrykket.

- Miljøengasjementet er stort i Norge og mange forbrukere lurer på hva de kan gjøre for å bedre miljøet, sier statsråd Anniken Huitfeldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer