Nordmenn er rike og pysete

Ferske tall fra Storebrand og DnBNOR overbeviser oss om at nordmenn er et stødig, sparevillig og ganske pysete folk - uansett hvilken aldersgruppe vi snakker om.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år gjør Storebrand en omfattende undersøkelse gjennom meningsmålingsinstituttet MMI, som kartlegger nordmenns holdninger og atferd på områdene sparing, pensjon og livsforsikring.

Årets undersøkelse ble gjennomført i januar og februar, og resultatene fra 3.578 respondenter i alle aldre forteller om et folk som slett ikke har kommet i mental ubalanse på grunn av økt velstand. Resultatene av Storebrands undersøkelse bekreftes for en stor del av tall fra DnBNOR, som gjør tilsvarende målinger fire ganger i året, på et mer begrenset utvalg (1000 personer- også gjennom MMI).

Uhipt med forbrukslån

Ikke overraskende, er det de yngste i utvalget som er mest tilbøyelige til å bruke penger de ikke har. Over 15 prosent av de spurte mellom 20 og 39 år sier seg helt eller delvis enige i utsagnet "Jeg bruker ofte mer penger enn jeg har på konto. Fra førti-års-alderen begynner andelen å synke gradvis, og når bunn-nivået ved 4,3 prisent hos sekstiåringene.

Samtidig er det de yngste som er aller mest skeptiske til å ta opp forbrukslån. På utsagnet "Jeg tar gjerne opp forbrukslån dersom jeg trenger penger til å kjøpe noe jeg har lyst på, erklærer hele 90,6 prosent av alle spurte seg helt eller delvis uenig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer