Nordmenn får mindre gratis alkohol på julebord

1,6 millioner nordmenn har tenkt seg på julebord med jobben rundt jul. 20 prosent av de spurte opplever at det har blitt servert mindre alkohol enn før.

JULEBORD? 20 prosent av de spurte opplever at det har blitt servert mindre alkohol enn før. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
JULEBORD? 20 prosent av de spurte opplever at det har blitt servert mindre alkohol enn før. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Store konjakk- og drinkrunder er det for det meste slutt på. Fyll er trolig mindre sosialt akseptabelt enn tidligere, og det er positivt, ikke minst for de ansatte i bransjen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Det er betydelig flere av dem som jobber i bedrifter med mer enn 100 ansatte som sier de har fått mindre gratis alkohol ved julebord de siste årene, sammenlignet med mindre virksomheter, kommer det fram i undersøkelsen som er gjennomført av Kantar på vegne av NHO Reiseliv.

Kun 1 prosent av de 1.004 som gjennomførte webintervjuene svarer at de har fått mer gratis alkohol de siste årene. 18 prosent har svart «vet ikke».

– Jeg opplever at det er vanlig blant arbeidsgivere å spandere en velkomstdrink og vin eller øl til maten, mens det du drikker etter maten som oftest bekostes av den enkelte, sier Krohn Devold.

Desember er fortsatt den ubestridt største julebordsmåneden. 73 prosent av julebordsgjestene skal på julebord i desember. Samtidig er det en økende tendens til julebord i november, mens færre skal på «nyttårsbord» i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer