Netflix i Norge

Nordmenn får nesten minst Netflix for pengene

Men vi har det ikke verst i Skandinavia.

MINST NETFLIX-BIBLIOTEK: Nordmenn betaler nesten mest, men innholdet er mye mer begrenset. Foto: AP Photo/Elise Amendolo
MINST NETFLIX-BIBLIOTEK: Nordmenn betaler nesten mest, men innholdet er mye mer begrenset. Foto: AP Photo/Elise Amendolo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix er verdens ledende strømmetjeneste for filmer og TV-serier. Tjenesten er tilgjengelig i så å si hele verden – ekskludert Iran, Kina, Nord-Korea og Syria – og har over 100 millioner abonnenter.

I fjor skrudde Netflix opp prisen i Norge.

Her til lands er Netflix ganske populær, men har et rykte på seg for å ha et mer begrenset innhold samtidig som det koster mer. Et rykte som etter sammenlikningen til Comparitech å dømme, stemmer godt.

Lite innhold i Skandinavia

Nettstedet har undersøkt innholdet til Netflix i 78 land og har knyttet det opp mot de lokale månedsprisene for å finne ut hvor mye innhold man får for prisen man betaler. Comparitech oppsummerer det selv ganske så godt for nordmenn:

«Hvor kostnadseffektiv er andre land? VI har sammenliknet ytterligere 66 land (kunder i Danmark, Iran, Egypt og Norge bør se bort nå).»

Først kan vi se på størrelsen på biblioteket. Her er det ikke overraskende USA som kommer best ut. Ifølge tallene til Comparitech har amerikanske Netflix 1716 TV-serier og 4123 filmer, som totalt gir et bibliotek på 5839. Canada (5561) og Storbritannia (5530) er to andre markeder som har over 5500 titler på Netflix.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer