Nordmenn har fått dilla!

Skylleprodukter går unna som varmt hvetebrød.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn skyller mer enn noen gang. Aldri før har vi brukt mer munnskyllemiddel enn i fjor, ifølge en pressemelding fra McNeil.

Totalt ble det solgt over 1,8 millioner liter i 2008. Det er 52 prosent mer sammenlignet med 2007.

Les også: Pass munnen din!

Er det ufarlig?

En undersøkelse fra Universitetet i Melbourne har avdekket at daglig bruk av munnskyllemidler kan øke risikoen for kreft i munnen. Grunnen til dette er at mange slike midler inneholder alkohol, som gør munnens indre overflate mer sårbar, noe som igjen kan forårsake blant annet munnkreft.

Munnskylling kan gi kreft

Denne forskningen har imidlertid blitt kritisert av andre fagpersoner i Storbritannia og Australia, som mener det må flere beviser på bordet for å fastslå en eventuell sammenheng mellom munnskylling og kreft.

Kun puss

Ifølge en Norstat-undersøkelse utført på vegne av Listerine i fjor er det mange som ikke bruker annet enn tannkosten for å bevare munnhygienen. Hele 1 av 5 pusser kun tennene og bruker ikke andre midler, som tanntråd eller munnskyll.

Kvinner, de under 40 år og folk bosatt i Oslo og på Sørlandet er de som pusser mest. Personer i Nord- og Midt-Norge og de over 50 år bruker minst tid på å rengjøre tennene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.