Nordmenn i kø for å ta ut penger

Fredag ettermiddag er den mest populære tiden i uken for å ta ut penger.

TAR UT PENGER NÅ: Fredag ettermiddag er den mest populære tiden å ta ut penger, viser tall fra EDB Business Partner Foto: Colourbox.com
TAR UT PENGER NÅ: Fredag ettermiddag er den mest populære tiden å ta ut penger, viser tall fra EDB Business Partner Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferdig på jobb og klar for å nyte helgen: Fredag ettermiddag er det tidspunktet i uken flest nordmenn finner frem kortene sine for å ta ut penger.

Det kommer frem av EDB Business Partners årsstatistikk, som viser utviklingen i bruk av betalingskanaler og bruksmønster hos norske bankkunder.

Statistikken viser også at den aller mest populære tiden å ta ut penger er før jul, kanskje ikke så overraskende. Fredag 11. desember ble det betalt ut 524 millioner kroner fra norske minibanker, og dette er den enkeltstående dagen med flest uttak i 2009, viser rapporten.

NB! Pass på denne koden

Færre, men større uttak

Det er ingen hemmelighet at nordmenns kortbruk har økt betraktelig det siste året. I fjor kunne Bankenes betalingssentral (BBS) notere seg en ny norsk rekord i kortbruk, da det for første gang hadde blitt registrert mer enn en milliard kortbetalinger i løpet av et år.

Bruk av kort som betaling i stedet for kontanter, ser ut til å gå ut over antallet utbetalinger fra minibanker. I fjor ble det gjort i overkant av 98 millioner uttak, noe som tilsvarer 20 uttak per nordmann. Dette er en nedgang på over to prosent fra 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.