Nordmenn kommer til å handle for 11.000 kroner hver på årets julehandel

I gjennomsnitt kommer hver og en av oss til å bruke 10.850 kroner på julemat, pynt og gaver i år, ifølge Virke julehandelsprognose.

JULEHANDEL: Det er innbyggerne i Troms som kommer til å handle mest med 11.660 kroner per innbygger, ifølge Virkes prognose. Deretter kommer Oslo og Akershus, hvor innbyggerne i snitt vil bruke henholdsvis 11.440 kroner og 11.330 kroner hver.

Virke tror østfoldingene vil handle minst med 9.130 kroner per innbygger. Årsaken er grensehandel. Foto: NTB scanpix
JULEHANDEL: Det er innbyggerne i Troms som kommer til å handle mest med 11.660 kroner per innbygger, ifølge Virkes prognose. Deretter kommer Oslo og Akershus, hvor innbyggerne i snitt vil bruke henholdsvis 11.440 kroner og 11.330 kroner hver. Virke tror østfoldingene vil handle minst med 9.130 kroner per innbygger. Årsaken er grensehandel. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Til sammen anslår de at nordmenn kommer til å julehandle for nesten 58 milliarder kroner, en vekst på 1,5 prosent sammenlignet med omsetningstallene fra desember 2018.

Lavere befolkningsvekst, handelsdagen Black Friday, og at det i år bare er tre lørdager i desember før jul, kommer til å påvirke julehandelen, ifølge Virkes prognose fra Kvarud Analyse.

– På grunn av Black Friday har noe av julehandelen flyttet seg fra desember til november. De siste årene har omsetningen på Black Friday ligget stabilt på et høyt nivå. 2019 kommer nok ikke til å bli annerledes. I tillegg legger en lørdag mindre en demper på desemberomsetningen i år, sier direktør Bror William Stende for Virke Faghandel om undersøkelsen.

Mest julehandel i Tromsø

Det er innbyggerne i Troms som kommer til å handle mest med 11.660 kroner per innbygger, ifølge prognosen. Deretter kommer Oslo og Akershus, hvor innbyggerne i snitt vil bruke henholdsvis 11.440 kroner og 11.330 kroner hver.

Virke tror østfoldingene vil handle minst med 9.130 kroner per innbygger. Årsaken er grensehandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer