Nordmenn lettest på tråden

Nordmenn er lettest i verden å få til køys første kvelden, og blant de dårligste til å bruke kondom.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn lettest på tråden Nordmenn er lettest i verden å få til køys første kvelden, og blant de dårligste til å bruke kondom.

72 prosent av nordmennene sier de har hatt sex på første”date”, mot et gjennomsnitt på 50 prosent. På spørsmålet ”Har du hatt ubeskyttet sex?” kommer Norge på en delt andreplass med 49 prosent sammen med Danmark, bare slått av Sverige med 61 prosent.

Og når vi fantaserer er det kjendis-sex det går i. 65 prosent sier de har drømt om sex med en kjendis. Blant jentene er Brad Pitt og David Beckham mest ettertraktet, mens guttene drømmer om Jennifer Lopez og Angelina Jolie.

Dette er noe av det som kommer frem i Durex Global Sex survey, som ble presentert i Oslo i dag. Mer enn 50.000 er spurt om deres sex-vaner, og 2.500 av dem er nordmenn.

Franskemenn mest amorøseFranskmennene fikk en klar førsteplass hva gjelder hyppigheten av sex, med 167 ganger i året. Norge havnet litt over midten med 144. Danskene er de mest amorøse i Norden, med 158 ganger årlig.

Undersøkelsen sier også at svenskene er mest villig til å ta seksuell risiko. Mer enn 60 prosent av våre naboer sier de har hatt ubeskyttet sex det siste året. I Norge og Danmark sier omtrent 50 prosent det samme. Totalt har rett under 40 prosent av de spurte har hatt ubeskyttet sex det siste året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer