Nordmenn lures fortsatt av Microsoft-svindlerne

Blir oppringt om at PC-en er i fare, taper tusenvis av kroner.

FALSK MICROSOFT: Svindlere, ofte på engelsk med pakistansk eller indisk aksent, ringer nordmenn og hevder PC-en deres har problemer. Men legg på; her er det bare svindel i vente. Foto: ALL OVER PRESS
FALSK MICROSOFT: Svindlere, ofte på engelsk med pakistansk eller indisk aksent, ringer nordmenn og hevder PC-en deres har problemer. Men legg på; her er det bare svindel i vente. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2011 har Dinside advart nordmenn mot telefonsamtaler hvor svindlere hevder å ringe fra Microsoft. De forteller deg at PC-en din har problemer, og lover å hjelpe deg. Om du gir dem total kontroll over maskinen og betaler, vel og merke.

Dinside får fortsatt tips om at svindelen foregår her i landet. Og det hadde den ikke gjort, om ikke folk hadde latt seg lure.

Nå kan vi fortelle om et nytt offer, som selv må punge ut tusenvis av kroner.

LES OGSÅ: Slik svindles du av falske Microsoft – en lang prosess med kostbart resultat

35 ble 7.441 kroner

En norsk kvinne ble i fjor oppringt av en engelsktalende kvinne som hevdet å ringe fra Microsoft. PC-en til nordmannen holdt på «å kollapse», sa svindleren, og hun fikk instruksjoner om hvordan katastrofen kunne unnverges. Det skulle bare koste 35 kroner.

Kvinnen installerte først programvare som lot svindlerne fjernstyre maskinen hennes. Senere logget hun seg på nettbanken for å betale.

Men programvaren hun installerte overvåket trolig alt hun skrev inn da hun logget seg på nettbanken, og snappet opp både passord og kortinformasjon. Resultatet ble derfor at svindlerne overførte 7.441 kroner gjennom Western Union. Nøyaktig hvordan vites ikke, men summen ble trukket fra kortene hennes ved hjelp av riktige passord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer