Julehandel 2020

Nordmenn oppfordres til å gjøre unna julehandelen tidlig

Jula nærmer seg, mens pandemien preger landet. Det ligger an til rekordpågang i årets julehandel, som regjeringen ber folk gjøre unna så tidlig som mulig.

Et Norge sterkt preget av pandemi og koronatiltak går snart inn i førjulstiden. NHO anslår at nordmenn vil bruke rekordmye på årets julehandel. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Et Norge sterkt preget av pandemi og koronatiltak går snart inn i førjulstiden. NHO anslår at nordmenn vil bruke rekordmye på årets julehandel. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har fått en global pandemi til jul, og da gjelder det å ta forholdsregler. Jeg anbefaler derfor å starte julehandelen tidlig og gjøre innkjøpene på tider det er færrest mulig i butikkene, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til NTB.

Årets julehandel ligger an til å bli rekordhøy, med flere mennesker i butikkene, sier Nybø. Samtidig preges landet i stor grad av en rekke skjerpede koronatiltak, hvor nordmenn er bedt om å holde seg mest mulig hjemme for å unngå økt smitte i samfunnet.

– Alle må holde avstand og følge de gjeldende reglene. Hvis vi gjør dette, er det ingenting i veien for å støtte den lokale handelsstanden og handle fysisk i butikk, lyder oppfordringen fra Nybø.

– Planlegg julehandelen ekstra godt

Også helsemyndighetene understreker at det i år er lurt å planlegge julehandelen ekstra godt og være ute i god tid.

– Ikke oppsøk butikker og handlesentre på samme tidspunkt som alle andre dersom du kan unngå det, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Han ber alle som skal ute for å handle julegaver, om å holde god avstand og ha med seg munnbind som kan brukes dersom det er for mange folk i butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer