Skru av roaming på ferjer, skip og båter

Nordmenn raser etter rådyr roaming på ferjer

Mobilen skapte høye regninger, uten at de brukte den.

KOSTBART: Å ta bilder og laste dem opp på nettet ombord en ferje, er en dårlig ide. Bruker du mobilnettet båten gir deg, tar operatøren din blodpriser for databruken. Roaming på havet er dyrt. Foto: Stena Line
KOSTBART: Å ta bilder og laste dem opp på nettet ombord en ferje, er en dårlig ide. Bruker du mobilnettet båten gir deg, tar operatøren din blodpriser for databruken. Roaming på havet er dyrt. Foto: Stena Line Vis mer
Publisert

Du skal ta båten til Danmark. Og du har selvfølgelig med deg mobilen.

På vei ut av havnen i Norge er du koblet på ditt vanlige mobilnett, med vanlige priser. Når du kommer fram kobles du på et dansk nett, og får fri roaming i tråd med de nye EU-reglene.

Men midt mellom, på det åpne hav, finnes det i utgangspunktet ingen mobilnett. Dette løser båten med sitt eget nett, med helt andre regler og priser enn på fastlandet.

Dette overrasker mange nordmenn, som får sjokkregninger i posten selv om mobilen kan ha ligget ubrukt hele turen.

4.400 kroner på en Kiel-tur

Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon behandler krangler mellom mobiloperatører og kundene deres. De siste månedene har nemnda behandlet flere saker angående roaming på båt.

Den mest uheldige er en kvinne som ble ble fakturert 4.402 kroner for mobilsurfing på Kiel-ferja til Stena Line. Fordi prisen fra operatøren hennes lå på hele 69 kroner per megabyte.

Kvinnen, på sin side, nekter for at hun surfet i det hele tatt.

«Kanskje et dårlig forsvar, men jeg hadde faktisk andre ting å gjøre på enn å bruke mobilen da jeg var på reise med kjæresten» hevder hun i vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer