Nordmenn svindlet for 210 millioner i 2014

173 nordmenn ble i 2014 svindlet av bedragere med opprinnelse i Vest-Afrika, som de har truffet på nettet og på Facebook.

FRISTENDE? En del nordmenn er naive, og går fem på når de får slike og lignende henvendelser.  Foto: BERIT B. NJARGA
FRISTENDE? En del nordmenn er naive, og går fem på når de får slike og lignende henvendelser. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere omtalt problemet med datingsvindel, som ifølge Økokrim er det største problemet innen bedrageri på internett. Etter en nedgang i antallet lurte nordmenn i 2013, er 2014 dessverre et toppår for denne typen svindel av godtroende nordmenn.

Det viser ferske tall Dinside har fått tilgang på fra Økokrim.

Den største økningen finner vi blant kvinner over 65 år, som har sendt penger til menn de har fått kontakt med via Facebook.

Svindlet for 210 millioner kroner

- Nordmenn sendte i 2014 minst 210 millioner kroner til bedragere som har opprinnelse i Vest-Afrika. Av de norske svindelofrene var det 99 kvinner og 74 menn, forteller rådgiver Anne Dybo til Dinside.

Én av disse nordmennene er blitt svindlet for hele 16 millioner kroner.

Dessuten forteller hun at Økokrim har stoppet 49 norske kvinner før de nådde å sende fra seg penger til menn de har møtt.

Les også vår store svindeloversikt over flere typer svindeltilfeller.

Slik opererer svindlerne

Ifølge Økokrim er de fleste tilfellene tilknyttet land i Vest-Afrika, hvor det er grupper som opererer i celler. Disse deler seg og sprer seg ut over hele verden, og penger blir sendt til en rekke forskjellige land verden over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer