- Nordmenn trekker seg ut for tidlig

Norske aksjekunder selger unna, mens utlendingene har is i magen.

Ifølge Lasse Ruud, administrerende direktør i Verdipapirfondenes Forening, bør man vente med å ta utbytte av aksjene sine. Med litt is i magen kan man tjene penger på dem. Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Ifølge Lasse Ruud, administrerende direktør i Verdipapirfondenes Forening, bør man vente med å ta utbytte av aksjene sine. Med litt is i magen kan man tjene penger på dem. Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utlendinger beholdt sine norske verdipapirfond, mens nordmenn rømmer fra sine verdipapirfond. Det gjelder både norske småsparere og profesjonelle sparere, ifølge en pressemelding fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

- Svensker setter nå av mer penger i norske aksjefond enn nordmenn gjør, sier Lasse Ruud, administrerende direktør i VFF.

Utenlandske kunder hadde 4,8 milliarder kroner i norske fond de første seks månedene i år.

Hvis man hadde ventet med å ta ut utbytte, så tror Ruud at nordmenn ville hatt rundt 30 milliarder kroner i aksjefond allerede i 2003.

Les også: Fondsfellesparing

Proffene tok ut 300 millioner i utbytte av verdipapirfondene i år, og småsparerne har tatt ut mer enn de har satt inn.

- Det er et klart trendbrudd. I over fem år har tegningsmønsteret vært positivt, sier Ruud, som allikevel ikke tror at det norske folk har mistet tilliten til aksjefond.

- Det vil alltid være perioder i aksjemarkedet med kursfall der det råder en viss kortsiktig psykologi. Men turbulensen vi opplever nå, vil bare være en liten flik av virkeligheten når man ser seg tilbake om ti år, sier Ruud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer