Arbeidsmiljøloven gir deg rett på fleksibel arbeidstid

Nordmenn verdsetter fleksibilitet høyere enn lønn

Alminnelig arbeidstid, fleksitid, kjernetid, rettigheter og plikter. Her er alt du må vite når du skal kreve et mer fleksibelt arbeidsliv.

FORETREKKER HJEMMEKONTOR: Nordmenn ønsker å ha mulighet til å velge når de kommer til og går fra jobb, ha hjemmekontor og jobbe seg opp mange fridager slik at de kan ta lengre ferier fra jobb, viser en verdensomspennende undersøkelse fra Manpower Group. Foto: Betta Living.
FORETREKKER HJEMMEKONTOR: Nordmenn ønsker å ha mulighet til å velge når de kommer til og går fra jobb, ha hjemmekontor og jobbe seg opp mange fridager slik at de kan ta lengre ferier fra jobb, viser en verdensomspennende undersøkelse fra Manpower Group. Foto: Betta Living. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse fra Manpower Group viser at blant 19 land er Norge det landet hvor fleksibilitet betyr mest for valg av karriere.

- I en tid med høy og likestilt arbeidsdeltakelse, samt hvor det er travelt både på jobb og i fritiden, må arbeidsgiver tilby arbeiderne fleksibilitet for å få arbeidstakere, sier Sven Fossum, kommunikasjonsdirektør i Manpower Group.

Type arbeid og geografisk plassering av arbeidsplassen er de eneste faktorene som er viktigere for norske arbeidstakere, hvilket betyr at fleksibel arbeidstid verdsettes høyere enn lønn.

- Det overrasket oss at viktigheten av fleksibilitet trumfet lønn, men på den annen side er det svært velordnede lønnsforhold i Norge, hvor arbeidstakere stort sett får den lønna de fortjener, sier Fossum.

Fleksibilitet er et vidt begrep, men i undersøkelsen omfatter det at du kan komme og forlate jobb når du vil, at du har mulighet til hjemmekontor og å jobbe opp fridager slik at du kan ta lengre ferier.

Men hvordan krever du en mer fleksibel arbeidsdag, og hva vil betyr egentlig fleksitid?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer