Nordmenn vil betale ned ekstra på lånet

Og det kan være gunstig sparing.

NEDBETALING: Flere nordmenn ønsker å betale ned ekstra på boliglånet, som også blir regnet som den smarteste formen for sparing. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NEDBETALING: Flere nordmenn ønsker å betale ned ekstra på boliglånet, som også blir regnet som den smarteste formen for sparing. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn ønsker å betale ned ekstra gjeld, viser Finans Norges forventningsbarometer for første kvartal som ble publisert tirsdag.

Ved spørsmål om hva man vil prioritere dersom økonomien blir bedre, svarer flertallet i undersøkelsen at de vil spare mer, enten i form av å nedbetale gjeld og/eller sette til side sparepenger på annen måte.

Nettopp å betale ned ekstra på lånet, regnes som en svært gunstig spareform.

Spar på ekstra nedbetaling av gjeld

Som kjent har renten vært svært lav i Norge de siste årene, noe den antakelig vil være i noen år fremover dersom Norges Banks prognoser holder stikk. Nettopp lav rente gjør at mange med boliglån gjerne har en del å gå på økonomisk, tross alt skal du som boliglånskunde tåle en renteoppgang på fem prosentpoeng.

Betaler du ned ekstra på lånet som om renten allerede var langt høyere, viser våre tidligere regnestykker at du kan bli gjeldsfri hele åtte år tidligere.

Husk også at det lønner seg å nedbetale boliglånet, og heller vente med studielånet.

Har du aldri penger til overs før lønning hver måned? Sjekk hva som er ditt pengesluk med DinSides sløsekalkulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer