Norge bruker mest på helse

Norge er det landet i verden som bruker mest offentlige helsekroner per person. Det viser nye tall fra WHO.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Coloourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Coloourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) viser at det offentlige helseforbruket i Norge er det høyeste i verden, skriver Dagens Medisin på nett.

I 2004 brukte det offentlige Norge om lag 30 400 kr per person på helse. Det er en økning på 42 prosent siden 1999, da det offentlige brukte 21 400 helsekroner per person.

Les også: Lev godt i 100 år:

Fornøyd helsetoppStatssekretær Rigmor Aasrud i Helse- og omsorgsdepartementet sier til Dagens Medisin at hun er fornøyd med at Norge er blant landene i verden som bruker mest på helse- og omsorg.

- Tallene viser at Norge satser på å ha et stort, offentlig helsevesen, kommenterer hun.

Aasrud peker på at helseomkostningene i et land som USA i stor grad er privatbetalt, i motsetning til i Norge. Regner man inn den privatfinansierte delen av helseutgiftene, bruker to land mer på helse enn oss, nemlig USA og Sveits.

Blant vestlige land har det offentlige forbruket av midler til helse økt jevnt siden år 2000. Men tallene viser at det norske forbruket står i en klasse for seg sammenlignet med andre vestlige land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer