Hvor dyre er egentlig norske mobilabonnementer?

Norge dyrest i Norden, men langt fra i verden

Før du klager på norske mobilabonnementer skal du vite dette: Vi har det i det minste enkelt.

TYPISK NORSK Å VÆRE DYR: Vi har det fint. Og vi tjener godt. Men det koster å være norsk, også når vi bruker mobiltelefonen. I Nordisk sammenheng har vi svært høye priser, men det finnes land som er dyrere enn oss, også. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TYPISK NORSK Å VÆRE DYR: Vi har det fint. Og vi tjener godt. Men det koster å være norsk, også når vi bruker mobiltelefonen. I Nordisk sammenheng har vi svært høye priser, men det finnes land som er dyrere enn oss, også. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

2017 er året for enda dyrere mobilabonnementer. Operatørene legger skylden på fri roaming i EU/EØS, som de nå må gi deg om du vil eller ei.

Dermed får Dinside stadig oftere høre fra lesere hvor billig det er i utlandet. Spesielt i Danmark.

Men er egentlig gresset så mye grønnere på andre siden av grensa?

Først og fremst ja, men også litt nei, viser våre undersøkelser. Velkommen til VM i mobilpriser.

#1: Så høye er de norske mobilprisene

Vi har hentet inn priser fra 28 mobiloperatører i 9 land – inkludert Norge. Dette er enklere sagt enn gjort, som vi skal komme tilbake til, så undersøkelsen vår må tas med noen klyper salt.

Men prisene gir et relativt godt prisbilde av hvert land og Norges posisjon i mobillandskapet, og resultatet ser du i grafikken over. Vi ender altså sånn omtrent et godt stykke over midt på treet.

Danmark er verdt å merke seg – det hadde vært deilig å være norsk mobilkunde i Danmark, noe vi dessverre ikke kan. Resten av Norden har også lavere priser enn oss. Men Australia, Canada og USA er altså dyrere – og som du snart skal se, vanskeligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer