Norge er billigst på mobiltelefon

Det er ikke dyrt å ringe eller sende meldinger med mobiltelefon i Norge.

BILLIG I BRUK: Norge har de aller laveste kostnadene på bruk av mobil, ifølge en rapport fra Post- og teletilsynet. Foto: Colourbox.com
BILLIG I BRUK: Norge har de aller laveste kostnadene på bruk av mobil, ifølge en rapport fra Post- og teletilsynet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke spesielt dyrt å bruke mobiltelefon i Norge. Det viser en oversikt utarbeidet av analysebyrået Teligen for OECD.

Oversikten, som nylig ble gjengitt i en rapport fra Statens institutt for forbruksforskning (Sifo), viser at Norge faktisk er billigst av alle OECD-landene når man sammenlikner et gjennomsnittlig mobilforbruk.

Vår danske naboer får en sølvplassering, mens Finland ender opp på bronse. Sverige kommer på en 8. plass, mens Canada og USA ender på de to siste plassene i den samme oversikten.

Hard konkurranse

I en tilsvarende undersøkelse for et år tilbake kom Norge på en 5. plass, og tallene viser at fra begynnelsen av 2009 til 2010 har årlige utgifter til mobiltelefoni sunket betraktelig i Norge.

Statistikken er bare basert på tall fra de største teleaktørene i de forskjellige landene. Det betyr at bare priser fra Telenor og Netcom er med fra Norge i denne sammenlikningen.

Sifo-stipendiat Alexander Schjøll tror en av årsakene til at prisene peker nedover, er at de store aktørene har følt presset fra andre, mindre teleselskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer