Norge har Europas dyreste drivstoff

Det koster flesk å fylle tanken i Norge. Heldigvis er det ikke like dyrt over alt.

12 KRONER LITEREN: Det er ingen hemmelighet at det koster å fylle på tanken her til lands.Men bensin og diesel er ikke like dyrt alle steder. Foto: Colourbox.com
12 KRONER LITEREN: Det er ingen hemmelighet at det koster å fylle på tanken her til lands.Men bensin og diesel er ikke like dyrt alle steder. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tross av lav oljepris, er norske drivstoffpriser høye. Faktisk høyest i Europa, ifølge tall fra Norges Automobil-Forbund (NAF).

Men prisene varierer fra by til by, og stasjon til stasjon. Enkelte stasjoner krever at du betaler nærmere 13 kroner for en liter blyfri 95, mens du kan slippe unna med under 12 kroner andre steder i landet.

Her er det billigst

Med hjelp av DinSides trofaste drivstoffrapportører, har vi oversikt over hvor du må punge ut mye eller lite for bensinen.

Hver dag får vi inn haugevis med priser fra hele landet. Våre prislister viser akkurat nå at du kan fylle tanken med blyfri 95 for 11,89 kroner literen på Jet i Asker. Samtidig må du nesten betale nesten 80 øre literen mer for bensinen på Statoil-stasjonen i Holmestrand.

Fyller du diesel, er Jet-stasjonen på Høvik i Bærum et godt alternativ. Der får du diesel for 10,69 kroner per liter. Igjen er det Holmestrand som er dyrest i vår prisoversikt, der prisen per liter diesel ligger på 11,66 kroner.

Det vil nok neppe lønne seg å dra helt fra Holmestrand til Bærum for å fylle på tanken. Derfor kan du få oversikt over prisene i ditt område, slik at du kan se hvordan det lokale prisnivået ligger. Ofte kan prisene variere kraftig fra stasjon til stasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.