Norge nest dyrest i Europa

I ferieland som Tyrkia, Bulgaria og Montenegro får du langt mer for pengene i sommer.

Skal dy nyte alkohol eller en bedre middag på restaurant, er dette dyrest hjemme i Norge.  Foto: PantherMedia / Karin Lau
Skal dy nyte alkohol eller en bedre middag på restaurant, er dette dyrest hjemme i Norge. Foto: PantherMedia / Karin Lau Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen for 2011 viser at Sveits og Norge er de to dyreste landene i Europa.

I andre enden av skalaen finner vi Makedonia, som har det laveste prisnivået. Men landet ligger på nivå med en rekke populære ferieland, hvor det er lave priser på både hotell, restaurant og shopping.

Velg Tyrkia, Bulgaria og Montenegro

Tallene fra Eurostat, som ble publisert av Statistisk sentralbyrå mandag, viser at Makedonia, Albania og Bulgaria er de relativt sett billigeste landene i Europa. Bulgaria ble nylig kåret til det billigste ferielandet også i en britisk prisundersøkelse. I disse tre landene er det generelle prisnivået på rundt en tredjedel av det norske, ifølge SSB.

Også Montenegro og Tyrkia har et meget lavt prisnivå blant de europeiske landene. Samtlige ligger godt under snittet på priser på hotell- og restauranttjenester, matvarer og alkohol og tobakk.

Vurderer du å feriere i et av våre naboland i sommer, er det mest lønnsomt å reise til Sverige eller Finland. For mens Danmarks prisnivå kun er seks prosent lavere enn det norske, er prisnivået i Sverige og Finland rundt 16 prosent lavere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer