Norge på 8. plass

Synes du din norske bilforsikring er dyr? Da bør du tro om igjen. Ifølge en fersk europeisk undersøkelse foretatt av AXA, et av verdens største forsikringsselskap, i samarbeid med CEO (Comité Europeen des Assurances), betaler nordmenn mindre for sin bilforsikring enn bileiere i de fleste andre europeiske land. AXA har undersøkt prisen på den gjennomsnittlige bilforsikring i 18 EU- og EØS-land.

Publisert

Norske bilister betalte i 1995 gjennomsnittlig 3.495 kroner per bilforsikring - noe som er under det europeiske gjennomsnittet på 3.562 kroner. Av de 18 landene kom Norge dermed på 8. plass. Sveitsiske bileiere betalte mest med en gjennomsnittlig bilforsikring på 6.598 kroner. Grekerne gir minst - med bare 1.137 kroner i gjennomsnitt.

- Dette er meget hyggelig lesning og viser at høykostlandet Norge ikke nødvendigvis er høykostland på alle områder, sier påtroppende informasjonssjef Stein Haakonsen i Norges Forsikringsforbund til DinSide.

Enda rimeligere i 1997

Ifølge Haakonsen er det grunn til å tro at norske priser hevder seg enda bedre enn 8. plassen i oversikten til AXA.

Han opplyser at til tross for en kraftig fornyelse av bilparken siden 1995 og sterk økning i kaskoskader i samme periode, så var gjennomsnittsprisen på en norsk bilforsikring i fjor 3.600 kroner. Det er en økning på skarve tre prosent siden 1995.

I perioden 1990-97 har prisen på den gjennomsnittlige norske bilforsikring sunket med 6,5 prosent. Til sammenligning har prisene i Tyskland, Frankrike, Italia og Spania økt med 19 prosent i samme tidsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer