Norge på topp i e-helse

Norge er i verdenstoppen i bruk av IT i helsesektoren. Det nye regionsykehuset i Trondheim vekker oppmerksomhet langt utenfor landets grenser.

Publisert
Sist oppdatert

Gode forskningsmiljøer, nasjonale planer og god organisasjonsstruktur har bidratt til at Norge nå er svært langt fremme innen e-helse, mener lederen for Nasjonalt senter for telemedisin, Steinar Pedersen.

- Noe av det viktigste som har skjedd er etableringen av et nasjonalt helsenett. Den største utfordringen som gjenstår er å bruke dette nettet fornuftig. Vi må bli flinkere til å ta ut gevinsten, og gjøre tingene på en ny måte, sier Pedersen til Newswire.

I norsk sammenheng er Helse Midt-Norge den regionen som investerer mest i teknologi i forhold til antall innbyggere, ifølge administrerende direktør Paul Hellandsvik.

St. Olavs Hospital i Trondheim gjennomgår nå en storstilt utbygging og oppgradering. Det etableres et trådløst datanettverk over hele sykehuset, og alle pasienter får egen dataterminal med internett, telefon, TV og radio og dataspill.

Arbeidshesten i det nye sykehuset blir robottrallene, som sørger for helautomatisk transport av mat, sengetøy og medisiner. All kommunikasjon blir uavhengig av papir. Det gjelder også pasientjournalene, som skal føres elektronisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer