Norges Bank holder styringsrenta uendret på 1 prosent

Norges Banks styringsrente blir som ventet ikke satt opp i denne omgang, men sentralbanken varsler nå at rentehoppet kommer i juni.

RENTA ENDRES IKKE: Det blir ingen renteendring nå, men du må forvente at den øker i juni, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i Norges Bank.
RENTA ENDRES IKKE: Det blir ingen renteendring nå, men du må forvente at den øker i juni, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i Norges Bank. Vis mer
Publisert

Sentralbanken signaliserer at det lenge varslede rentehoppet kan komme allerede i juni, og ikke først i september, som mange analytikere har spådd.

– Slik hovedstyret nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil renten mest sannsynlig bli satt opp i juni, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Han viser til at utsiktene og risikobildet fortsatt tilsier en gradvis oppgang i styringsrenta, og at lite ved renteutsiktene er endret siden siste Pengepolitisk rapport ble publisert i mars.

Usikkerheten om utviklingen internasjonalt varer ved. Her hjemme ser kapasitetsutnyttingen ut til å øke om lag som anslått, mens prisveksten har vært litt høyere enn ventet.

Slik forbereder du deg på renteoppgang

Som ekspertene og sentralbanksjefen uttrykker, kan låntakere vente seg renteøkninger i tiden fremover.

Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi har tidligere sammenstilt ti tips til hvordan du kan forberede deg på renteoppgangen, som Dinside har skrevet om i en større artikkel om hvordan du kan forberede deg på renteoppgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer