Norges Bank setter ned renta til 0,5 prosent

Norges Bank har bestemt at styringsrenta settes ned til 0,5 prosent.

NED MED RENTA: Sentralbanksjef Øystein Olsen presenterer rentebeslutningen under en pressekonferanse i Oslo torsdag formiddag. Norges Bank setter styringsrenta ned til 0,50 prosent. Foto: GORM KALLESTAD/ NTB SCANPIX
NED MED RENTA: Sentralbanksjef Øystein Olsen presenterer rentebeslutningen under en pressekonferanse i Oslo torsdag formiddag. Norges Bank setter styringsrenta ned til 0,50 prosent. Foto: GORM KALLESTAD/ NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På årets første rentemøte kunngjorde Norges Bank at de har besluttet å sette ned styringsrenta med 0,25 prosentpoeng, til rekordlave 0,5 prosent.

Da den norske styringsrenta ble satt ned til 0,75 prosent i september 2015, var dette historisk lavt.

Renta ble holdt uendret på rentemøtet i desember, men nå har altså Norges Bank besluttet å sette den ytterligere ned - til nok et historisk rekordlavt nivå.

Norges Banks hovedstyre har altså besluttet å sette ned styringsrenta med 0,25 prosentenheter til 0,50 prosent.

LES OGSÅ: Hva er egentlig styringsrenta?

Svekket vekstutsikter

– Vekstutsiktene for norsk økonomi er noe svekket, og vi venter at prisveksten etter hvert vil avta. Styringsrenta settes derfor ned, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Veksten internasjonalt ser ut til å bli noe lavere enn ventet, og rentene ute har falt. Utviklingen i norsk økonomi har vært svakere enn lagt til grunn, og arbeidsledigheten vil trolig stige noe.

Svekkelsen av kronen har løftet veksten i konsumprisene. Lønnsveksten i år ser ut til å bli lavere enn i fjor. Etter hvert som virkningene av en svakere krone fases ut, vil prisveksten avta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer