Norges beste bankkort

Verdibanken tar hele 10 kroner per uttak i norske minibanker. Dette viser DinSides pristest av 15 bankkort.

Publisert
Sist oppdatert


Den kristne Verdibanken tar 10 kroner per uttak uansett hvilken minibank du bruker og uansett når du tar ut pengene.

Dyrere

Banken er med det betydelig dyrere enn konkurrentene. Harald Holmboe, salgs- og produktsjef i Verdibanken, forsvarer gebyrene.

- Med dette ønsker vi å styre kunden mot betalingsterminalene, slik at de tar ut penger der i stedet for i minibankene.

Verdibanken har ingen egne minibanker.

- Når kundene tar ut penger i fremmede minibanker, koster det oss penger, sier han.

Bankene betaler mellom fire og sju kroner for hvert uttak kundene gjør i andre banker. Verdibanken åpner likevel for å senke gebyrene:

- Vi vil selvsagt føle oss frem i markedet etterhvert, sier Holmboe.

I andre banker

DinSides pristest viser at kortgebyrene er høye også i andre banker:

 • I egne minibanker: Nærmest i pris for uttak i egne minibanker er BN Bank, som tar 6 kroner uansett tidspunkt. BNP Paribas er heller ikke billig med 7,50 kroner, men kun på kveldstid.

 • I andres minibanker: BNP Paribas er nærmest Verdibanken på uttak også i andres minibanker. Prisen for det er 7,50 kroner per uttak. Giganten Nordea er heller ikke lommebokvennlige med 7 kroner hele døgnet.

  Plukk selv

  DinSide liker ikke totalkundeavtaler. Grunnen? Det gjør det ofte dyrere enn fritt å velge mellom banktilbud på markedet.

  Det lønner seg ofte å ha brukskonto og debetkort i én bank, og sparepengene og eventuelt lån i en annen bank. Slik kan du få det beste fra ulike hold.

  Pristesten gjelder debetkort med VISA, hvor pengene trekkes fra kontoen med en gang. Kredittkort, deriblant svært gunstige Gebyrfri.no, er utelatt. Gebyrene på minibankuttak og varekjøp i Norge er vektlagt mest i vurderingen av kortene. Totalkundetilbud er ikke med. Valutapåslaget på 1,75 prosent for bruk i utlandet er likt for de fleste bankene, og er derfor utelatt.

  Se priser og gebyrer for alle de 15 bankkortene

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer