Norges beste BSU

DinSide har undersøkt BSU betingelser hos over 40 banker, og funnet store forskjeller på både innskuddsrenter og boliglån. Vi forteller deg også hvordan du kan tjene flere tusen kroner ved å bytte bank.

Spar penger til din første bolig.
Spar penger til din første bolig. Vis mer
Publisert

BoligSparing for Ungdom, er en spareordning for deg som er under 34 år og har planer om å kjøpe bolig en gang i fremtiden. Du får et skattefradrag på 20 prosent av det du sparer, regnet av et høyeste innskudd på 15 000 kroner i året. Øvre grense på sparingen er 100 000 kroner. Men i hvilken bank bør du spare, og hvor lett er det å bytte til den beste BSU banken?

Gode betingelser

Ettersom du kun kan bruke BSU-sparing én gang i livet, og da for å kjøpe bolig, er det viktig å finne en bank som gir deg gode rente- og lånebetingelser. DinSide har undersøkt innskuddsrenten i 40 norske banker, og hvis du vil bli varslet om fremtidige BSU- undersøkelser kan du sette deg opp på vår mailingliste.

Det er faktisk så store forskjeller på rentenivået hos de ulike bankene at du fort kan tjene et par tusen kroner på å flytte dine BSU-midler et par ganger i året.

Hvem er best?

Ifølge vår undersøkelse er Narvik Sparebank den beste BSU-banken i Norge. De gir deg hele 9 prosent innskuddsrente, eller 2,9 prosentpoeng mer enn den dårligste banken, Time Sparebank. Både DNB og Handelsbanken gir 7,5 prosent rente, mens Kreditkassen, Gjensidige, Sparebanken Nor, Storebrand Bank og Postbanken ligger på 8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.