Norges beste mobilpriser

MOBIL: Akkurat nå er Symfonika billigst enten du ringer lite, mye eller er helt avhengig av mobilen. Prøv vår kalkis nå og se hva som er billigst for deg.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med dagens ringepriser slår lille Symfonika knockout på konkurrentene, og det gjelder faktisk uavhengig av ringemønsteret hos våre tre testpersoner.

Legg imidlertid merke til at Symfonikas Opera-abonnement forutsetter at du har flere produkter fra selskapet.

Til tross for at Telenor selv sender ut reklame med påskriften "spar penger velg riktig abonnement", er prisene fortsatt for høye. Faktisk er de ikke inne blant de ti billigste operatørene i vår sammenligning overhodet. NetCom karrer seg inn på tredjeplass for storbrukerne, men mye tyder likevel på at det meste av gigantenes fokus har ligget på den framtidige gullkalven MMS.

Store penger å spare

Hvilken operatør og ikke minst hvilket abonnement eller kontantkort du bør velge, er avhengig av hvor mye du bruker mobilen. For selv om Symfonika er en soleklar vinner i våre tre kategorier er det slett ikke sikkert at de vil passe for deg. Her er det ringemønsteret ditt som avgjør.
Tabellene viser deg de 10 billigste alternativene, målt etter tre bestemte bruksmønstre. Husk likevel at konsekvensene av å ha galt abonnement blir større jo mer du ringer. Og her ryker tusenlappene fort. Ringer du mye med et abonnement beregnet på småbruk, betaler du fort 5/6.000 unødvendige kroner i løpet av ett år. Det er penger du ellers kunne brukt på en sydentur for to.

Har du begynt å bruke mobilen mer enn før er det uansett på tide å sjekke om du bør endre abonnement eller bytte til en annen operatør:

Trykk her for å komme direkte til mobilkalkulatoren.

Nå med MMS-priser!

Velger du riktig abonnement kan du bruke pengene du sparer til å kjøpe ny telefon.
Velger du riktig abonnement kan du bruke pengene du sparer til å kjøpe ny telefon. Vis mer


Med en utgangspris på fem kroner per melding er MMS bransjens nye gullkalv. Per i dag tar imidlertid verken Telenor eller NetCom betalt for MMS-meldingene, og gratisperioden er nå ventet å vare til 1. november i år. Selskapene gjør imidlertid ikke dette for å være snille:

  • For det første vil de venne så mange kunder som mulig til å bruke MMS-teknologien. Gammel vane er vond å vende, også når du må betale for tjenesten.
  • For det andre brukes gratis MMS aktivt som åte slik at du binder deg til dyre abonnementer med bindingstid.
Foreløpig er det rimelig å anta at alle operatørene som bruker Telenors nett vil følge Telenors priser, mens de som ligger i NetComs nett følger etter NetCom. Etter å ha saumfart selskapenes prislister på nettet er det bare Tele2 som ikke følger denne oppskriften. Med fire kroner per melding har de lagt seg en krone under Telenors uttalte pris.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

NetCom har allerede sagt at de vil senke prisen til 2,50 per melding fra 1. november. Vi har lenge tippet at Telenor følger etter for å unngå kundeflukt til konkurrentene. I dag viste det seg også å stemme. Selv om alle prislistene til Telenor - også i dag - viser at de vil ta 5 kroner, skal prisen nå være 2,50 fra og med 1. november. Dette bekreftet nettopp Esben Tuman Johnsen, ass. informasjonssjef i Telenor Mobil til DinSide.

Vi har allerede lagt inn enkelte MMS-priser fra selskapenes nettsider i kalkulatoren for å teste ut den nye funksjonaliteten. Dermed kan du til en viss grad se hvor mye MMS-bruken vil koste deg når gratisperioden er over. Vær imidlertid klar over at det helt sikkert vil komme flere endringer på MMS-prisene framover. De prisene som er lagt inn per i dag må derfor tas med en klype salt.

Hvis du ikke har en MMS-telefon kan du selvfølgelig unngå MMS-prisene ved å sette antallet MMS-meldinger i kalkulatoren til null.

Oppdatert med nye abonnementer

DinSides mobilkalkulator har nå gjennomgått en kraftig oppdatering – og inneholder alle prisene til de ulike selskapene. I motsetning til våre konkurrenter har vi også lagt inn mobilprisene du kan få via NBBL.

Trykk her for å komme rett til mobilkalkulatoren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer