Norges beste restauranter

Hvert år foretar Michelin en vurdering av verdens restauranter, og tildeler dem som fortjener det stjerner i Michelin guiden. Bagatelle er den eneste restauranten i Norden som har fått to stjerner. De tre andre norske stjernerestaurantene, er Le Canard, Feinschmecker og Statholdergården.

Det er ikke bare god mat som gir deg bilringer. Foto: Tore
Det er ikke bare god mat som gir deg bilringer. Foto: Tore Vis mer
Publisert

- Det betyr mye for oss å være med i Michelinguiden, sier Eyvind Hellstrøm resturantsjef ved Bagatelle. Guiden har fått ord på seg for å være seriøs og ubestikkelig, og forretningsfolk fra kontinentet går gjerne etter stjernene i guiden når de skal velge spisested. Nordmenn har også begynt å bli mer oppmerksomme på denne stjernestatusen, sier han.

Michelinguiden

Den første Guide Michelin ble laget for hundre år siden. De to foretaksomme brødrene Edouard og Andre' Michelin så at det var et behov for seriøs restaurant og vertshusinformasjon i Frankrike. Samtidig startet de også opp et lite bildekkfirma ved siden av sitt bokprosjekt, og etterhvert stimulerte Michelin guiden salget av bildekk for reisende i Europa. I dag har Michelin 120 000 ansatte og 20 prosent markedsandel på bildekk, og Guide Michelin er en lønnsom milliardbutikk som sysselsetter over 500 personer.

De ubestikkelige

Michelinguiden sender hvert år sine inspektører rundt om i verden for å teste restauranter, og undersøke om de opprettholder et kvalitetsnivå som fortjener en stjerne eller to. Alle inspektørene er anonyme, i alderen 30 - 65 år, går sammen to og to, og har en fast sjekkliste som inneholder undersøkelse av toalettet, garderoben, oppdekking, personalets personlighet og selvfølgelig det viktigste av alt maten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.