Norges billigste aksjer

Tenk deg om før du kjøper neste ukes LOTTO-kupong. Sannsynligvis blir det både morsommere og mer lønnsomt hvis du kjøper penny stocks for samme summen.

Publisert
Sist oppdatert

Norges billigste aksjer

  1. Norske børs-noterte penny stocks


For noen uker siden meldte fondsselskapet Holberg Forvaltning at en gjennomsnittfamilie på fire bruker 26.500 kroner hvert år på pengespill. Dette utgjør over 6,600 kroner per person - en sum som en gang for alle befester at tilsynelatende forsiktige nordmenn egentlig er ville gamblere.

For eksempel er sannsynligheten for å vinne førstepremien i LOTTO så godt som null, nærmere bestemt 1: 5.379.616. Når store summer puttes i tapsprosjekter som dette, må det bety at en gjennomsnittsfamilie er mer enn klar for å gå inn i markedet for ”penny stocks”.

Pennystock – budsjett

Hvis du legger inn så mye som FIRE lotto-kuponger hver femte uke i 50 av årets uker, bruker du 6000 kroner året i ren gambling. Dette er tilnærmet det beløpet hvert familiemedlem bruker på pengespill i følge Holberg Forvaltning (gjennomsnittssummen blir på 6.625 kroner året pro pers).

For 6.950 kroner, kunne du i stedet investere 6.000 kroner i lavpris-aksjer på Oslo-børs (pluss kurtasje 10*95=950 kroner hos www.stocknet.no), og sannsynligvis komme langt bedre ut av det økonomisk.

Informasjonskonsulent Leif Arnold Thomas ved Oslo Børs
Informasjonskonsulent Leif Arnold Thomas ved Oslo Børs Vis mer


- Vi har ingen klar definisjon av såkalte "penny stocks", men kan vel si det slik at aksjer som er priset under en krone pr. aksje i alle fall kommer inn under kategorien, forteller informasjonskonsulent Leif Arnold Thomas ved Oslo Børs.

- Generelt, kan man vel ofte se en historie for selskapene som i dag har "pennystocks" som ikke er av de beste. Det har m.a.o. ofte gått dårlig med dem siden de ble børsnotert, derav lav pris pr. aksje, forteller han.
Her ser du hvilke aksjer du kan få kjøpt på Oslo Børs for under en krone pr. stk.

Dette sier fansen

Andre ser like gjerne på penny stocks som en mulighet til å investere i store nye ideer.
“ Penny stocks represent all the small companies across America, that are great and have yet to grow or be discovered. “ skriver nettstedet pennystocks.com på lyrisk vis.

”…Microsoft og Xerox startet som penny stocks. Utvilsomt har du også hørt skrekkhistoriene om periodiske svindelprosjekter med pennystocks. Sannheten om penny stocks befinner seg et sted mellom disse ekstremene”, skriver George Schlieben på sitt eget nettsted www.pennystock.com .

Ikke uten fallgruver

Svindelprosjekter med lavpris-aksjer følger ofte ”pump and dump” mønsteret, som er ganske godt beskrevet på nettstedet www.allstocks.com

Norges billigste aksjer

  1. Norske børs-noterte penny stocks


I korthet går teknikken ut på å manipulere kursene (lett med små volumer), samtidig med at man sprer, ”hete tips” over nettet. Det advares derfor mot aggressiv kjøpspropaganda i penny stocks - markedet. Det samme nettstedet innrømmer at hardt arbeidende gründerfirmaer også er en del av penny stock markedet.

Så hvorfor ikke prøve noe annet og tryggere enn Norsk Tipping neste uke? Her ser du hvilke aksjer du kan få kjøpt på Oslo Børs for under en krone pr. stk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer