Norges billigste aksjer

Tenk deg om før du kjøper neste ukes LOTTO-kupong. Sannsynligvis blir det både morsommere og mer lønnsomt hvis du kjøper penny stocks for samme summen.

Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden meldte fondsselskapet Holberg Forvaltning at en gjennomsnittfamilie på fire bruker 26.500 kroner hvert år på pengespill. Dette utgjør over 6,600 kroner per person - en sum som en gang for alle befester at tilsynelatende forsiktige nordmenn egentlig er ville gamblere.

For eksempel er sannsynligheten for å vinne førstepremien i LOTTO så godt som null, nærmere bestemt 1: 5.379.616. Når store summer puttes i tapsprosjekter som dette, må det bety at en gjennomsnittsfamilie er mer enn klar for å gå inn i markedet for ”penny stocks”.

Pennystock – budsjett

Hvis du legger inn så mye som FIRE lotto-kuponger hver femte uke i 50 av årets uker, bruker du 6000 kroner året i ren gambling. Dette er tilnærmet det beløpet hvert familiemedlem bruker på pengespill i følge Holberg Forvaltning (gjennomsnittssummen blir på 6.625 kroner året pro pers).

For 6.950 kroner, kunne du i stedet investere 6.000 kroner i lavpris-aksjer på Oslo-børs (pluss kurtasje 10*95=950 kroner hos www.stocknet.no), og sannsynligvis komme langt bedre ut av det økonomisk.

- Vi har ingen klar definisjon av såkalte "penny stocks", men kan vel si det slik at aksjer som er priset under en krone pr. aksje i alle fall kommer inn under kategorien, forteller informasjonskonsulent Leif Arnold Thomas ved Oslo Børs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer