Norges billigste briller

Vi har jaktet på de billigste brillene i landet: "Billig" er ikke alltid billig ...

Illustrasjonsfoto: Du kan spare 1690 kroner dersom du velger billigste brille hos Krogh Optik, fremfor hos Interoptik Oslo. Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Du kan spare 1690 kroner dersom du velger billigste brille hos Krogh Optik, fremfor hos Interoptik Oslo. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I jakten på Norges billigste briller, har vi sjekket prisene hos fem store optikerkjeder som er mer eller mindre landsdekkende.

Vi har sjekket prisene hos Brilleland, Interoptik, Krogh Optikk, Specsavers og Synsam. Interoptik har 75 butikker rundt i landet, Synsam har 74, Brilleland har 64, Specsavers har 60 og Krogh Optikk har 19 butikker. Til sammen er dette 292 brillebutikker, fra sør til nord.

I vår søken etter Norges billigste brille, fant vi at fire av de fem landsdekkende kjedene som vi kontaktet, hadde én og samme pris i alle butikkene sine. Kun Interoptik oppgir at de har noe varierende priser fra butikk til butikk - og i sammenlikning Oslo vs. Trondheim og Bergen, må oslofolk ut med -190 kroner mer for den billigste Interoptik-brillen, enn trønderne.

Ser ikke trafikkfarer

- Billig like bra som dyrt

I denne pristesten har vi lagt til grunn at vi har ønsket oss en billigst mulig brille, noe som innebærer at vi ikke er særlig kresne i forhold til merke på brilleglassene, ei heller med tanke på type eller merke på innfatningene.

I en uavhengig kvalitetstest av briller utført av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, på oppdrag fra Specsavers, fant forskningsinstituttet at kvaliteten på brillene og glassene er ganske lik - billig eller dyrt. Det som er mer utslagsgivende i forhold til valg av brilleleverandør, er heller synstesten, ifølge rapporten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer