Norges ti mest solgte DVD-filmer

Du trenger ikke lenger bruke de utenlandske nettbutikkene hvis du vil fråtse i nyheter på DVD. Utvalget blir stadig bedre, og økende konkurranse mellom de norske nettbutikkene viser seg også på prisene.

Publisert

Stadig flere filmelskere, ofte omtalt som "videovrak", oppdager den gode kvaliteten på DVD-fomatet. Har du først vent deg til det klare bildet og den fantastiske lydkvaliteten, blir de gode gamle VHS-filmene for antikviteter å regne, forskjellen er enorm.

Hvor finnes filmene?

For norske entusiaster har DVD-filmer i lang tid vært en ettertraktet vare hos de utenlandske nettbutikkene. Fra og med 1. mars ble det imidlertid langt dyrere å importere filmer fra USA, dette kan du lese mer om her. Et av formålene med regelendringen var å sikre at de norske nettbutikkene skulle bli mer konkurransedyktige, sammenlignet med de utenlandske, som kunne selge sine produkter uten merverdiavgift. Det er forsåvidt greit nok, men for deg og meg ble resultatet at det ble langt dyrere å importere fra utlandet. Om formålet med avgiftsendringen har blitt nådd, kan du lese mer om ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Prisene i norske nettbutikker

Vi har sett på prisene i tre norske nettbutikker. Og en ting er i hvert fall sikkert, utvalget blir stadig bedre. Er du en av dem som bare må se filmene før alle andre, kan det nok likevel lønne seg å sjekke utvalget i de amerikanske nettbutikkene først. Da må du imidlertid være sikker på at din DVD- spiller takler det amerikanske formatet (sone1). Spillerne og filmene som lanseres i Europa er nemlig tilpasset sone 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.