Norges verste hvitsnippforbrytere

Flere milliarder kroner er gått tapt i økonomisk kriminalitet de siste årene. >>> Slik svindler de

Publisert
Sist oppdatert

22 prosent av bedriftene som deltok i en undersøkelse gjennomført av Statistisk sentralbyrå, hadde vært utsatt for økonomisk kriminalitet det året. Til sammen kom det frem at 197 bedrifter hadde tapt 34 millioner kroner som følge av underslag, bedrageri og andre kriminelle handlinger.

- Det har vært en økning i antall anmeldelser som går på økonomisk kriminalitet, sier Mie Skarpaas, informasjonsrådgiver i Økokrim til DinSide. - Det betyr ikke at det har vært en økning i antallet forhold, men at det kanskje er en større bevissthet omkring økonomisk kriminalitet. Det vi imidlertid ser er at sakene er større og mer sofistikerte, og har internasjonale forgreninger, gjerne til skatteparadiser. Slike saker krever mer etterforskning og det krever ressurser og tid.

Her er næringslivets internasjonale verstingliste

Er du bedre?

Fire av fem lovbrudd har økonomisk vinning som motiv, mener SSB. Det kommer tydelig til uttrykk i forsikringsnæringen. Gjensidige har holdt tilbake 100 millioner i utbetalinger i 478 saker etter at de har bevist at skademeldingene er forsøk på svindel. Selskapet oppgir at cirka 1.500 skademeldinger er mistenkelige og at i 50-60 prosent av sakene er mistanken berettiget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer