Norsk fiskeolje hjelper mot ADHD

En norsk fiskeolje kan hjelpe barn med store lærevansker og ADHD, mener engelske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Tran er sunt. Og spesielt om fiskeoljene inneholder store mengder av fettsyren EPA som kan ha en viktig betydning for flere funksjoner i hjernen.

Engelske forskere nærmer seg nå slutten av en svært omfattende undersøkelse om effekten av fiskeoljer på barn med adferds- eller lærevansker. Og resultatene er entydig positive.

Like bra som medisinerDen såkalte "Durham-studien" har omfattet 110 barn som har blitt behandlet med kosttilskuddet "eye q" - basert på en fiskeolje fra Norge. Nå er de første resultatene klare, og viser oppsiktsvekkende bedring hos mange av barna i undersøkelsen.

- Resultatene viser at "eye q" er et like godt alternativ til behandling som legemiddelet Ritalin, sier sier Dr. Madeleine Portwood.

Hun har vært ansvarlig for den delen av undersøkelsen som omfatter barn med typiske ADHD-symptomer.

- Vi fant en signifikant forbedring i 12 av 13 parametere på ADHD. Det er derfor på høy tid at foreldre, lærere og fagfolk nå ser på muligheten for å først gi sine barn et naturlig og ufarlig produkt før man eventuelt vurderer annen medisinsk behandling, mener Portwood.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.