Norsk honning kverker superbakterien

Skogshonning har vist seg å være effektiv mot gule stafylokokker.

Sårdannelse som følge av bakteriene gule stafylokokker.  Foto: thefootblog.org
Sårdannelse som følge av bakteriene gule stafylokokker. Foto: thefootblog.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gule stafylokokker er i utgangspunktet en harmløs hudbakterie. Den inngår som en naturlig del av den normale bakteriefloraen i kroppen og gjør stort sett ingen skade. Men i enkelte tilfeller kan den formere seg og forårsake infeksjoner i huden.

Les også: Dusj etter svømmeturen for å unngå MRSA

Infeksjoner blir som regel kurert med antibiotika, men ettersom bakterien etter hvert har blitt resistent mot flere typer antibiotika (MRSA), kan den være vanskelig å bli kvitt. Man har vært nødt til å bruke en spesiell type antibiotika, såkalte bredspektrede antibiotika, skriver Lommelegen.

Norsk honning gir nytt håp

En ny studie utført ved Ullevål universitetssykehus viser imidlertid at norsk skogshonning skal kunne drepe de stafylokokker som har blitt motstandsdyktig mot antibiotika.

Les også: Vesken din er en bakteriebombe

- Effekten av norsk skogshonning har blitt testet på flere bakterier som er motstandsdyktige overfor de vanligste gruppene av antibiotika, blant annet gule stafylokokker, sier forsker og lege Patricia Merckoll til dagensmedisin.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer