Norsk internettregister på ferde igjen

Som sommervikar er det lett å la seg lure.

Norsk internett register sender ut slike skjemaer til norske bedrifter. Foto: Kristina Picard
Norsk internett register sender ut slike skjemaer til norske bedrifter. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se opp for internettbløffen fra Tyskland. Firmaet vil lure deg til å betale for en verdiløs tjeneste. Nå sender de på nytt ut brev til norske bedrifter. Som sommervikar er det lett å gå fem på.

Firmaet Aller Edge Media har akkurat mottatt et brev i posten. Avsender er Norsk internett register, som tar kontakt med bedriften for å tilby dem registrering i en internettkatalog. Vi har også tidligere skrevet om Norsk internett register og at varen de tilbyr i seg selv er et paradoks, fordi internett er en eneste stor katalog, og et google-søk er mye enklere enn å slå opp i en fysisk katalog.

Men dette hindrer ikke firmaet i stadig å prøve seg på nytt. Antakelig holder de fortsatt koken fordi en del bedrifter faktisk lar seg lure. I brevet de sender ut, følger det et skjema der bedriften blir bedt om å registrere og bekrefte opplysninger som skal stå oppført i katalogen. Det tyske firmaet har en egen hjemmeside, men kontaktinformasjonen leder oss til et utilgjengelig telefonnummer i Tyskland.

Du må betale 27.000 kroner

I samsvar med vår årlige oppdatering av din oppføring hos Norsk Internett Register, ber vi deg om å kontrollere at registrert informasjon er korrekt og fullstendig, samt eventuelt oppdatere denne på følgende internettadresse: www.norsk-internett-register.com. Kun på denne måten kan internettregisteret ha aktuell informasjon! Oppføring og oppdatering av din grunninformasjon er gratis, står det i brevet til Aller Edge Media AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer