Norsk kosthold sunnere enn antatt

Britene blir stadig mer overvektige, nå skjeler de til Norden for å se hva vi spiser.

Britene forsøker nå å se på det nordiske kostholdet for å ta opp kampen mot økende overvekt.  Foto: colourbox.com
Britene forsøker nå å se på det nordiske kostholdet for å ta opp kampen mot økende overvekt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reinsdyr, kjøttkaker, rosenkål og multer; typiske ingredienser i det norske kostholdet. Hvis du hittil har spist kjøttkaker med dårlig samvittighet, kan du glede deg over de nye resultatene fra Storbritannia.

De viser nemlig at det tradisjonelle nordiske/norske kostholdet er langt sunnere enn tidligere antatt, ifølge dailymail.co.uk.

Lenge har vi blitt oppfordret til å spise typisk middelhavsmat; olivenolje og soltørkede tomater er blant noen av ingrediensene som skal ha vært inngangsporten til en slank kropp.

Skandinavisk - i stedet for middelhavsmat

Problemet med den typiske middelhavsmenyen, er at den er vanskelig å følge for nordeuropeere. Derfor har det nå blitt satt i gang et omfattende prosjekt som tar sikte på å finne et sunt kosthold tilpasset de nordlige breddegrader.

Professor ved Universitetet i Danmark, Arne Astrup, ekspert på fedme, står i spissen for prosjektet som har fått navnet ”Nordisk diett”. Prosjektet er ventet å koste 12,2 millioner pund (118 millioner NOK), og målet er finne fram til et kosthold som henvender seg til nordeuropeere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer