Norsk Tipping får 200.000 kroner i bot

– En viktig forbrukerseier, sier forbrukerombud Gry Nergård.

DOBBELT ULOVLIG: Norsk Tipping utga seg for å være en forbruker da de gjennomførte sitt skjulte reklamestunt. Resultatet ble en bot på 200.000 kroner.  Foto: Finn.no/Facebook.com/DinSide.no
DOBBELT ULOVLIG: Norsk Tipping utga seg for å være en forbruker da de gjennomførte sitt skjulte reklamestunt. Resultatet ble en bot på 200.000 kroner. Foto: Finn.no/Facebook.com/DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst ble det lagt ut en rekke annonser på Finn.no der en angivelig lottomillionær ga bort en rekke av sine eiendeler. Det viste seg at Norsk Tipping sto bak annonsene. De falske annonsene ble vist 362.000 ganger på Finn.no og 32.000 interessenter kontaktet den fiktive personen per e-post.

Reklamestuntet fikk Forbrukerombudet til å reagere. Nå har Markedsrådet slått fast at Norsk Tipping har brutt forbudet mot skjult reklame, og ilagt selskapet en bot på 200.000 kroner.

– En viktig forbrukerseier, sier forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Les også: Klarer du å se hva som er reklame?

Dobbelt ulovlig

Næringsdrivende har ikke lov til å utgi seg for å være en forbruker. I tillegg unnlot Norsk Tipping å opplyse om at annonsene var en del av en markedsføringskampanje. Norsk Tipping har dermed opptrådt dobbelt ulovlig i forbindelse med reklamestuntet.

– Forbudet mot skjult reklame er et viktig prinsipp i markedsretten. Forbrukerne har krav på å vite når de blir utsatt for reklame. Vi er svært fornøyde med at Markedsrådet har slått fast at Norsk Tipping sitt reklamestunt var ulovlig, uttaler Nergård i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer