Norske barn på topp

Det er godt å være barn i Norge. Nå ligger barna våre på verdenstoppen i helsestatistikkene.

Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse av norske barns dødelighet og sykelighet er hyggelig lesning for både forskere og foreldre. Rapporten som er gjennomført av Nasjonalt folkehelseinstitutt, viser at norske barn nå er sunnere enn noen gang.

- Dette er en helt åpenbar forbedring av tilstanden til norske barn som nå er blant de friskeste i hele verden. Vi har lav spedbarnsdødelighet og små barn er sjelden alvorlig syke.

- Men allikevel er det jo slik at noen barn fortsatt blir syke og at et lite antall dør, forteller Erik Dybing som er divisjonsdirektør ved nasjonalt Folkehelseinstitutt og medredaktør av rapporten som har samlet informasjon om mange sider ved helse og sykdom hos norske barn.

Sammen med divisjonsdirektør Camilla Stoltenberg har han laget rapporten "Kunnskapsoppsummering om barns helse og miljø". Oppsummeringen er et grunnlag for en nasjonal plan for barns helse og miljø som skal iverksettes gjennom de neste ti årene.

Psykiske lidelser og astmaTil tross for de oppløftende resultatene, er det fortsatt nok av problemer å ta tak i for barnelegene. Astma og allergier blir stadig vanligere blant barna, uten at verken leger eller forskere er sikre på hva som er årsaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer